Per Nadal, no et quedis sense flor.

flors nadalUn any més la colla gegantera de Callús vendrem la típica flor de Nadal. Això serà el proper 19 de desembre a la carretera de Cardona en horari de 10 a 2 del migdia. Si algú la vol encarregar ho pot fer trucant a la Rosa als telèfons 646 10 79 75 o al 93 836 02 99.

La ponsètia (Euphorbia pulcherrima), també coneguda comunament com a flor de Nadal, és una planta de la família Euphorbiaceae, nativa de Mèxic. És sovint utilitzada en jardineria com arbust, però principalment en floricultura com a planta d’interior per Nadal.

A l’hemisferi nord floreix de novembre a febrer i perquè floreixi és essencial que la planta no rebi llum durant 12 hores, aproximadament des de l’octubre fins a Nadal.

Als Estats Units es coneix com Poinsettia, en honor de Joel Roberts Poinsett, primer ambaixador nord-americà a Mèxic que la va introduir als EUA el 1825. Des de l’any 1991, el 12 de desembre està declarat als Estats Units com a Dia Nacional de la Poinsetia en commemoració de la data de la seva mort.

Doncs ara que ja en sabeu una mica més, us proposem comprar-ne una a la colla gegantera i així podreu lluir-la a casa vostra durant les festes de Nadal. Segur que hi farà molt goig.